Ce calități trebuie să aibă un material, care este folosit pentru copertine?

Acest tip de material trebuie să respecte următorii parametri: rezistența culorii / rezistența la lumină și agenții atmosferici / rezistența la mucegai / stabilitatea dimensională a copertei / rezistența la contaminarea atmosferică / permeabilitatea aerului / impermeabilitatea / pastrarea culorilor si a designului / protecția împotriva razelor UV / ușurință de întreținere / finisaj de auto-curățare / garanție a producătorului.

Câte tipuri de materiale, care ofera protecție solară, există astăzi?

Există multe tipuri diferite de țesături pe piață. Sauleda poate oferi toate tipurile aceste tipuri:

  • Țesătură acrilică: țesătură cu fibră acrilică vopsită in masă 100%. Cu această tehnică, interiorul fibrei este impregnat de culoare, obținând culori stralucitoare, rezistente la lumină pentru o perioadă foarte lungă de timp.
  • Tesatura acrilica Panama (Plus): o țesătură de lux cu o bătătură de 2x2fire , care este mai grea și mai groasă decât țesăturile acrilice normale. De asemenea, fibra este vopsită in masa 100%, menținând culorile stralucitoare și rezistente la lumină zeci de ani.
  • Țesături din poliester: țesături din fibră de poliester ignifugă, vopsită in masa100%, pentru uz exterior.
  • Țesături tehnice acoperite cu PVC: pentru rezolvarea problemei hidroizolației în atmosfere umede și condiții meteorologice extreme, țesăturile tehnice acoperite cu PVC oferă solutia perfectă.

Ce înseamnă fibră acrilică vopsită in masa 100% ?

Fibra acrilică vopsită in masa 100% presupune un proces de scufundare in vopsea care impregnează interiorul fibrei, obținând culori strălucitoare și luminoase. Pigmenții coloranți impregnează polymerul înainte de formarea fibrei. Acest lucru oferă o rezistență ridicată la uzură, o calitate excelentă a culorilor, o rezistență optimă și un comportament excepțional în condiții exterioare și în prezența microorganismelor.

Cum pot să imi dau seama că țesătura este realizată de Sauleda și că nu este o imitație?

Principala noastră preocupare este protejarea consumatorilor și din acest motiv înregistrăm și protejăm toate modelele noastre. Mai mult, pentru a ajuta consumatorii să recunoască țesăturile confecționate de Sauleda, marcăm marginile țesăturilor cu un „S”. Verificați dacă materialul are o „S” pe margine, deoarece acest lucru este esențial pentru aplicarea garanției.

Imi va recomanda confectionerul copertinei cel mai potrivit material nevoiloror mele?

Este foarte important ca producatorul să inteleagă exact funcția și locatia copertinei pe care doriți să o instalați, pentru a vă recomanda cea mai potrivită țesătură.

Are tesătura Sauleda funcția de autocurățire ?

Sauleda aplică un finisaj care împiedică murdăria să se acumuleze pe țesătură și o face ușor de curățat. În acest fel, apa spala stratul superficial de murdărie. Cu toate acestea, nu va elimina petele sau murdăria încrustată.

Ce alte utilizări au țesăturile tehnice acoperite cu PVC ?

Țesăturile tehnice acoperite cu PVC sau țesăturile industriale au o mare varietate de aplicații. Câteva dintre acestea sunt: prelate pentru camioane, prelate pentru piscine, țesături pentru industria publicitații, copertine, pergole, vele pentru umbrire, copertine fixe, aplicatii pentru țesături ignifuge, arhitectură textilă, imprimare digitală pentru semne și publicitate, depozitare apă, lacuri artificiale, usi industriale rapide, facilitati sportive, camping, navigatie, bimini top, baldachine, zone de joaca pentru copii, constructii si reabilitari cladiri

Materialul oferă protecție împotriva razelor UV?

Da, materialul oferă o protecție solară excelentă. Atunci când este utilizat pentru copertine, panouri, perdele, etc. materialul vă protejează întreaga familie de razele UV, deoarece acestea dispersează și filtrează razele, împiedicându-le să intre în contact direct cu pielea.

Ce este testul de pulverizare?

Acesta este un test de laborator realizat pentru a determina rezistența țesăturilor la umezirea de pe suprafață. În acest test, „ploaia artificială” este aplicată pe țesătură și apoi sunt evaluate efectele acesteia asupra țesăturii. Drept urmare, vă putem garanta că toate țesăturile Sauleda au o hidrofobicitate excelentă.

La ce se referă hidrofobicitatea unei țesături?

Hidrofobicitatea unei țesături se referă la etanșeitatea țesăturiila apă. O bună hidrofobie permite copertinei să se usuce rapid, împiedicând astfel la depiunerea prafului.

Standardul Manifiesto, REACH, aplicabil principalilor producători europeni de țesături.

Stimati domni,

Pe parcursul ultimelor câteva luni, am primit un număr mare de întrebări cu privire la obligația de a furniza informații cu privire la Regulamentele REACH referitoare la țesăturile pentru copertine.

Producătorii de țesături confirmă, referitor la produsele incluse în colecțiile lor curente, că sunt în conformitate cu prevederile legale și care nu sunt supuse obligației de a furniza informații și respectă cu strictețe reglementările Oeko-Tex®.

Ce caracteristici nu sunt considerate defecte ale țesăturii?

Cute si ondulatii ale țesăturii formate în timpul procesului de depozitare sau de producție nu sunt considerate defecțiuni, întrucât ondulațiile minore se formează inevitabil. În cazul în care se formează astfel de cute, aceasta nu afectează calitatea produsului și nu constituie un motiv pentru aplicarea garanției.

Ce acoperă garanția ?

Garanția acoperă orice uzură neobișnuită a țesăturii și culorilor și aplicabilă incepand
cu data montării copertinei.

Când începe?

Garanția produce efecte de la data montarii.

Ce document este important sa păstrati?

Pentru a beneficia de garanție, trebue să aveți factura de vânzare a montatorului.

Ce produse se înlocuiesc in garanție?

Garanția include doar înlocuirea țesăturii necesare refacerii copertinei.

Ce nu este acoperit de garanție?

Orice parte a copertinei, alta decât materialul fabricat de Sauleda, S.A., cum ar fi fierul fitinguri, mecanisme, piese suspendate, structuri etc.

Montarea copertinei, asamblarea și producția, instalarea și întreținerea
aceasteia.

Deteriorarea țesăturii din cauza îmbătrânirii și a utilizării normale.

Daune cauzate de instalare incorectă sau de întreținere incorectă (curățare cu solutii abrazive).

Ce articole sunt excluse din garanție?

În special, garanția exclude următoarele accidente, utilizare greșită și neglijență:
• Întreținere insuficientă sau utilizarea unor produse sau unelte inadecvate.
• Utilizarea incorectă a detergenților, substanțelor chimice sau solvenților, a uneltelor de răzuire, a priilor abrazive sau
alte instrumente care ar putea deteriora țesătura copertinei.
• Condiții meteorologice anormale, extreme.
• Poluarea aerului, utilizarea pesticidelor, murdărirea cauzată de animale, excremente de păsări.
• Greșeli cauzate de montare, erori de manipulare din partea utilizatorului.
• Căderea obiectelor pe țesătură, arsuri cauzate de țigări, petarde, foc etc.
• Amplasarea obiectelor pe copertine, accidente de circulație, vandalism …

Cum se aplică garanția:

Sauleda, S.A. va înlocui țesătura deteriorată cu una nouă.
Sauleda, S.A. nu va fi responsabil pentru costurile implicate de dezasamblarea vechii copertine și montarea celei noi.
Garanția este aplicată după ce au fost făcute evaluările necesare asupra pierderilor, în conformitate cu prevederile următorilor termeni:
În primii 5 ani, Sauleda, S.A. înlocuiește, fie gratuit, fie în funcție de conveniență,
materialul deteriorat cu unul nou, excluzând toate cheltuielile și nu va fi
responsabilă pentru costurile implicate în dezasamblarea vechii copertine și instalarea celei noi.

Cum sunt procesate reclamatiile?

În termen de 15 zile de la observarea pagubelor, clienții ar trebui să trimită o scrisoare recomandată prin care să solicite confirmarea primirii de către SAULEDA, S.A. – Departamento de Atenție al client (Departamentul de Servicii Clienți) – Travessera de les Corts, 102 E-08028 BARCELONA (Spania) cu factura de vânzare. Materialul va fi examinat de experții și evaluatorii companiei de asigurări ai SAULEDA, S.A.

În cazul în care soluția poate fi înlocuirea țesăturii sau returnarea materialului defect, acest fapt nu va implica o prelungire a garanției pentru materialul înlocuit.

Propunerile și recomandările pentru utilizarea fiecărui material sunt limitate numai la cele prezentate sau există alte opțiuni?

Este practic imposibil să enumerăm toate aplicațiile in care produsele noastre por fi utilizate. Primim tot mai multe întrebări care dau naștere la noi posibilitați de utilizare.

Aveți în minte un proiect?

Dacă compania dvs. are nevoie de materialele fabricate de Sauleda pentru orice altă aplicație care nu este indicată în pictogramele noastre de utilizare, vă rugăm să ne contactați și vă vom informa despre cea mai potrivită soluție.