Vara – numaratoarea inversa a inceput : bucurati-va in aer liber sub o pergola de calitate

Opak, Cube și Trend constituie gama Sauleda de materiale textile tehnice pentru protectie solara, utilizate la pergole. Acestea oferă confort termic deosebit, rezistență la apă, printre multe alte calități. Pot fi folosite pentru pergole, pagode, terase hoteluri și restaurante, creând spații extrem de atractive si relaxante. În plus, datorita celor două straturi asigură o protecție excelentă împotriva soarelui.

Pergola este un element arhitectural și structural a cărui origine datează din Evul Mediu târziu și începutul Renașterii. Cele mai atractive pergole erau construite cu stâlpi din cărămidă și piatră și grinzi încrucișate rigide, erau construcții luxoase.
În zilele noastre, pergolele sunt realizate in general din lemn, dar pot fi construite din alte materiale, aluminiu, fier, etc. Pergola este compusa din coloane deasupra carora  se sprijina o structură tip grindă. Cel mai important este sa folositi materiale care pot rezista timp indelungat in mediul extern.

Scopul principal al pergolelor este de a oferi umbră într-un spațiu deschis, in aer liber. Naturaletea pergolelor le-a transformat într-un element decorativ prezent în noile tendințe în arhitectură și design. Este unfapt comun să le găsești în grădini, terase sau pe acoperișuri, dar și în piețele și grădinile publice, în zonele de relaxare sau restaurante.

Sauleda – Materiale textile pentru pergole

In gama extinsă a produselor Sauleda, există o selecțiune, atent aleasa, de materiale textile destinate pergolelor, precum și a tuturor tipurilor de structuri arhitectonece textile. Acestea pot fi utilizate pentru sectoarele hoteliere și restaurante. Coletiile de materiale textile disponibile sunt enumerate mai jos.

OPAK

Opak este un material textil, produs de Sauleda, care vă permite să creați structuri versatile și ușoare, respectând designul și mediul inconjurator. Opak poate fi folosit la: pagode, terase, restaurante, pergole. Stratul său dublu permite țesăturii să aiba întotdeauna un aspect impecabil privit din interior, evitând astfel vizibilitatea murdăriei de pe suprafața exterioara a materialului. Este țesătura ideală pentru a crea închideri care mențin niveluri bune de lumină în timpul zilei. Caracteristicile sale sunt: ignifug, eficient în protecția solară, confort climatic și termic ridicat care permite o reducere de 10% a temperaturii mediului, rezistență mecanica ridicată și durabilitate extinsa.


 

CUBE

Cube este noul material textil, produs de Sauleda, care are o gravură decorativă ce îi conferă aspectul și căldura unei țesături traditionale. Cube este utilizat pentru o mare varietate de aplicații, cum ar fi: pagode, terase, restaurante, hoteluri, pergole, etc. Stratul său dublu permite țesăturii să aiba întotdeauna un aspect impecabil privit din interior, evitând astfel vizibilitatea murdăriei de pe suprafața exterioara a materialului. Este un material textil ideal pentru a crea închideri care garantează, niveluri excelente de lumină de zi. Are multiple proprietăți: ignifug (FR CREMA și FR GREY), eficient în protecția solară, confort climatic și termic ridicat care permite reducerea temperaturii mediului cu 10%, rezistență mecanica ridicată și durabilitate extinsa.

 

TREND

Trend este noul material textil, produs de Sauleda, cu un grad de siguranță ridicat (M2) și o protecție eficientă împotriva soarelui. Tend combină opacitatea cu lejeritatea materialului. Are un comportament termic excelent care asigură un confort termic ridicat, ceea ce permite reducerea temperaturii cu 10% și crește senzația de prospețime. În plus, are si alte proprietăți: ignifug cu un nivel ridicat de securitate, protecție eficientă împotriva soarelui, rezistență mecanica extremă, durabilitate extinsa si întreținere ușoară. Este fabricat în două calități: normal și light. Trend este noul material care oferă soluții pentru profesioniștii din domeniul hotelier și cel al  restaurantelor.

 

TREND LIGHT

Materialul textil Trend Light, produs de Sauleda, cu un grad de siguranță ridicat (M2) și protecție eficientă împotriva soarelui, combină opacitatea cu greutatea redusa a materialului.  Are un comportament termic excelent care asigură un confort termic ridicat, ceea ce permite reducerea temperaturii cu 10% și crește senzația de prospețime. Toate împreună cu celelalte proprietăți ale sale: ignifugare, cu un nivel ridicat de siguranta la incendiu, protecție solară eficientă, rezistență mecanica extremă, durabilitate extinsa si întreținere ușoară.


 

DUO

Duo este un material textil, produs de Sauleda, conceput să reziste in condiții meteorologice nefavorabile extreme. Duo combină două materiale excelente, rezultând un material textil reversibil, cu două fețe. În plus, oferă un aspect natural, confort termic, atingere plăcută, eleganță, design și lejeritate. Are calități deosebite, cum ar fi: viață lungă, rezistență ridicată la razele UV, culori puternice și este 100% impermeabil. La acestea se mai adaugă și avantajul eliminării condensului, încorporand si un tratament anti-fungic specific pentru vreme rea. Duo are greutate redusa, se manevreaza și întreținere ușor . Designul specific împreună cu tratarea suprafeței, permit o uscare rapidă a țesăturii.

 

GREEN

Green este noul material textil, produs de Sauleda, care curăță și purifică aerul prin fotocataliză. Cu ajutorul incidentei solare, acesta poate îndepărta particulele toxice suspendate, cum ar fi particule de praf, fum, mucegaiul sau oxidul de azot, unul dintre cele mai nocive gaze din atmosferă. Green reduce nivelul acestui gaz cu aproximativ 55% în testele de laborator. De asemenea, are un efect anti-fungic de aproximativ 60% și un efect de auto-curățare de aproximativ 70%. Este materialul ideal pentru proiectele în care sustenabilitatea și curățenia reprezinta un factor important.

 

Comercial / Tehnic